Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru familii cu venituri mici din Cumpăna vor avea o locuință decentă

ro

11 Sep, 2015 10:58 1401 Marime text
 
Habitat for Humanity Cumpăna și Primăria comunei Cumpăna anunță începerea proiectului „Construim pentru viitor”, prin care patru familii cu venituri mici din localitate vor avea o locuință simplă, decentă și accesibilă.  Cu sprijinul autorităților locale, voluntarilor internaționali și corporatiști români și al familiilor beneficiare, organizația va construi între 2015 și 2016, patru locuințe în sistem cvadruplux.

Construcția celor patru locuințe este posibilă cu sprijinul unor importante donații în cărămidă Porotherm de la Wienerberger Sisteme de Cărămizi și în țiglă Bolero XXL de la Tondach.

„Doar în parteneriat, administraţia publică locală poate acoperi necesarul de locuinţe al familiilor aflate în nevoi din comuna Cumpăna. Alături de celelalte organizaţii neguvernamentale, Habitat for Humanity Cumpăna vine să pună temelie la asigurarea „acoperişului de deasupra capului” a unui număr de patru familii. Consiliul local Cumpăna a atribuit prin hotărâre de consiliu local un număr de 14 locuri de teren în suprafaţă de 526 mp, deci câte 4 locuinţe pe lot, parter plus etaj. Fac apel, pe această cale, către voluntarii din comuna Cumpăna să vină solidari în ajutorul celor 4 familii pentru ca, la 1 decembrie, casele să fie gata”, a declarat ec. Mariana Gâju, Primarul comunei Cumpăna.

„Ne bucurăm să reluăm activitatea filialei noastre din Cumpăna și să ajutăm mai multe familii în nevoie să aibă un loc numit acasă”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România. “Suntem încrezători că împreună cu primăria comunei Cumpăna putem oferi mai multor părinți posibilitatea să își crească copiii în locuințe sănătoase, care să le încurajeze dezvoltarea și educația”, a declarat Gabriela Achim, președinte Habitat for Humanity Cumpăna.

Familiile care vor beneficia de locuințele noi din Cumpăna trebuie să fie în nevoie de o locuință decentă, să muncească un număr de ore la propria casă și să returneze către Habitat for Humanity România costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă, fără profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani în 70 de țări din întrega lume, responsabilizează familiile beneficiar și asigură fondurile pentru construcția de locuințe pentru alte familii dezavantajate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii