Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:18 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Habitat for Humanity Două familii din comuna Cumpăna au de acum un loc doar al lor pe care să îl numească acasă

ro

12 Aug, 2021 00:00 1083 Marime text
  • Două familii din comuna Cumpăna au de acum un loc doar al lor pe care să îl numească acasă
  • Terenul a fost asigurat de Primăria Cumpăna, care se va ocupa și de racordarea caselor la utilități
  • Locuințele se construiesc după un proiect pilot, obținut în urma concursului de arhitectură „Acasă pentru umanitate”
 
În săptămâna 2-6 august, Habitat for Humanity Romania, alături de Primăria Cumpăna, a organizat o acțiune de construire accelerată și voluntariat în comuna Cumpăna pe terenul unde asociația a mai construit în anul 2018, la evenimentul BIG BUILD, 8 locuințe pentru familii cu venituri reduse din comunitate.


 
Terenul a fost asigurat de Primăria Cumpăna, care se va ocupa și de racordarea caselor la utilități. Casele au fost ridicate cu un număr total de 60 de voluntari și vor fi locuite de familii cu venituri reduse din comuna Cumpăna, care au nevoie urgentă de un loc decent pe care să îl numească „acasă”.


 
Locuințele se construiesc după un proiect pilot, obținut în urma concursului de arhitectură „Acasă pentru umanitate”, dezvoltat de Habitat for Humanity România în vara anului trecut. Proiectul presupune o locuință redimensionată și recompartimentată pentru a avea o eficiență ridicată a spațiului cât și un cost de construcție mai scăzut decât cel actual. De asemenea, procesul a fost gândit astfel încât locuințele să fie construire de voluntari, într-un timp cât mai scurt.


 
Astfel, două familii din comuna Cumpăna au de acum un loc doar al lor pe care să îl numească acasă. Pe 7 august, cu multă emoție și recunoștință, a avut loc ceremonia de finalizare a lucrărilor și de predare a locuințelor construite după un proiect pilot.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii