Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călin Popescu Tăriceanu, în vizorul procurorilor Parchetul a trimis dosarul în cazul Şova la DNA

ro

24 Apr, 2015 09:31 1362 Marime text
Călin Popescu Tăriceanu a ajuns în vizorul DNA, după ce Parchetul a trimis dosarul votului în cazul Şova pe masa procurorilor la DNA, informează antena3.ro.
 
Acesta a fost declinat de Parchetul General unde s-au depus mai multe sesizări în care preşedintele Senatului este acuzat că l-ar fi scăpat pe Şova de arestare, folosindu-se de un articol neconstituţional. 
 
În acest caz, ar putea urma audieri.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a spus că votul în cazul lui Dan Şova s-ar putea relua, dacă decizia va fi declarată neconstituţională. 
 
Scandalul în cazul Şova a început pe 25 martie, când senatorul a scăpat de arestarea cerută de DNA, în baza unui vot controversat. Au fost 79 de voturi pentru şi 67 împotrivă. Deşi arestarea lui Şova a fost votată favorabil de majoritatea senatorilor prezenţi, rezultatul a fost considerat împotriva arestării, pentru că nu s-a întrunit o majoritate calificată, adică jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. 
 
Potrivit Constituţiei, cererile de arestare sunt încuviinţare cu jumătate plus unu din numărul senatorilor prezenţi, însă regulamentul Senatului prevedea la acea dată o majoritate a senatorilor în funcţie. 
 
Ulterior, regulamentul a fost schimbat, însă tot lipsea o hotărâre scrisă de respingere a reţinerii şi arestării lui Şova. 
 
Curtea Constituţională a decis, pe 8 aprilie, că Senatul este obligat să redacteze hotărârea, să o comunice autorităţilor competente şi să o publice în Monitorul Oficial.  


Sursa: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii