Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertisment CNAS Pacienţii cu hepatită C ar putea plăti medicaţia dacă nu respectă tratamentul

ro

09 Jun, 2015 13:59 1722 Marime text
 
Preşedintele Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a avertizat, astăzi, că pacienţii cu hepatită C care nu respectă schema de tratament sau nu îşi iau medicamentele ar putea fi obligaţi ca la următorul tratament să contribuie cu un procent important din cost. În opinia lui, pacienţii cu hepatită C primesc degeaba medicamente foarte scumpe dacă nu le administrează corect. El a explicat că dacă nu se respectă întocmai schema de tratament stabilită de medic atunci pacientului nu i se face niciun serviciu prin faptul că i s-a prescris un medicament de ultimă generaţie.
În acest context, şeful CJAS ia în calcul introducerea unei clauze care să oblige pacientul să suporte o parte importantă din costul medicamentelor dacă nu ia tratamentul atunci când îi prescrie medicul şi conform indicaţiilor acestuia.
Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş Adrian Străinu Cercel a explicat că administrarea tratamentului pentru hepatică C este foarte strictă şi trebuie să se facă cu foarte mare atenţie, pentru că, în caz contrar, virusul ar putea deveni mutant, iar acest lucru ar duce într-un timp mult mai scurt la ciroză hepatică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii