Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţiune dificilă de aproape 6 ore Prima intervenţie a unei şenilate RAJDP din această iarnă

ro

28 Jan, 2014 11:06 2633 Marime text
Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) a efectuat ieri prima intervenţie mediatizată cu un autovehicul şenilat.

S-a apelat la şenilata din baza de la Topraisar, iar intervenţia a durat aproape 6 ore. Potrivit directorului RAJDP, Adrian Gâmbuţeanu, acţiunea a demarat la orele 5.30 - 6.00, iar autovehiculul şenilat a ajuns înapoi în baza de la Topraisar la ora 11.00 noaptea.

„În mod normal şenilata se transportă cu ajutorul unui trailer. De această dată nu a fost necesar să o transportăm cu trailerul întrucât şenilata este parcată în baza de la Topraisar, iar intervenţia s-a făcut în zona Biruinţa”, a explicat directorul RADJP, Adrian Gâmbuţeanu.

Directorul RAJDP a declarat că acţiunea s-a realizat la solicitarea ENEL şi a ISU Dobrogea.

„Am pus şenilata la dispoziţia ENEL pentru a-i ajuta să ajungă în câmp şi să remedieze avaria produsă pe liniile de înaltă tensiune. După orele 22.00 au reuşit să reia alimentarea cu energie electrică în cazul celor patru localităţi afectate, Tuzla, Biruinţa şi alte două zone”, a menţionat Adrian Gâmbuţeanu. 

Pentru ca să ajungă în câmp, şenilata a avut ca antemergător utilajele RAJDP, care au deszăpezit drumul până la Biruinţa.

„Intervenţia s-a făcut în câmp şi s-a apelat la şenilată întrucât nu exista nicio maşină care să poată să intre în câmp pentru remedierea avariei. Drumul de pământ era înzăpezit şi nu se putea pătrunde cu niciun alt autovehicul”, a mărturisit directorul RAJDP.

Intervenţia de aproape 6 ore s-ar putea repeta, întrucât localnicii din Tuzla aşteaptă din nou echipa ENEL. 

Localnicii din Tuzla au sunat în această dimineaţă la redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa sesizând faptul că avaria ENEL a fost remediată temporar. Mai precis, după 24 de ore fără curent, alimentarea cu energie electrică a fost reluată azi-noapte timp de doar câteva ore, în intervalul 22.00 - 3.00. Şi la această oră localnicii aşteaptă în continuare furnizarea energiei electrice.

Şenilele ultraperformante nu sunt pentru deszăpeziri

Amintim că în data de 19 decembrie, anul trecut, şeful Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu testa în cadrul unei simulări pe un canal de irigaţii de lângă Medgidia, cât de sigure sunt noile utilaje achiziţionate de instituţie cu fonduri europene. Este vorba de două vehicule Hagllunds cu şenile pentru intervenţii speciale, care ar putea face faţă în orice situaţie, putând acţiona chiar şi atunci când elicopterul nu poate, explica la acel moment şeful CJC.
Una dintre şenilate, care a intervenit aseară în zona Biruinţa, se află în baza de la Topraisar, cealaltă în baza de la Băneasa.
Întrebat ce utilitate au aceste autovehicule şenilate, acum la momentul înzăpezirilor, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, Adrian Gâmbuţeanu a precizat: „Şenilatele nu sunt pentru deszăpeziri. Intervin în caz de urgenţă pentru salvarea oamenilor în zone în care nu se poate interveni”.

Sursă foto: reporterntv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii