Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O delegație din cadrul Black Sea Association of Maritime Institutions, la Constanța

ro

07 Aug, 2013 18:11 1243 Marime text
In perioada 05 - 07 august o delegatie de experti din cadrul Black Sea Association of Maritime Institutions (BSAMI), a efectuat o vizita oficiala la Constanta. Delegatia a fost condusa de dl. Hisashi Yamamoto, Secretarul General al BSAMI, si a inclus de asemenea, pe domnii Yutaka Kobayashi, Expert in tehnologii multimedia de instruire si predare si de dl. Shingo Hamasawa, expert in platform de e-learning.

Agenda vizitei a inclus o vizita la Universitatea Maritima din Constanta si discutii cu cadrele didactice si conducerea universitatii precum si mai multe runde de lucru cu echipa de experti din cadrul Secretariatului National Roman al Retelei Universitatilor de la Marea Neagra. Discutiile derulate in cadrul SNR RUMN au fost axate in principal pe cunoasterea proiectelor derulate in cadrul RUMN, identificarea de domenii de interes comun si definirea unor proiecte care sa fie propuse universitatilor membre din cele doua organizatii.

Astfel, folosinduse experienta acumulata in cadrul RUMN, a fost initiat proiectul Knowledge Highways in the Black Sea Region, avand ca principale domenii de interes invatamantul din domeniul maritim si programele de studii din domeniul managementului energiei.

In mod concret, proiectul va valorifica experienta acumulata in implementarea masteratului regional in domeniul surselor alternative de energii regenerabile - Proiectul ARGOS (BSUN JOINT MASTER DEGREE STUDY PROGRAM ON THE MANAGEMENT OF RENEWABLE ENERGY SOURCES - ARGOS', financed through the Joint Operational Programme 'BLACK SEA BASIN 2007-2013'by the European Union, contract 1.3.1.66334.127, MIS-ETC 277, no.44553/08.06.2011) si Proiectul ECOREFITEC (Eco inovative refitting technologies and processes for shipbuilding industry promoted by European Repair Shipyards', nr. contract 266268- ECOREFITEC) pentru a dezvolta o platforma de educatie la distanta de tip Massive Online Open Course - MOOC in domeniul eco-inovarii.

Proiectul urmeaza sa fie prezentat la data de 1 septembrie la sesiunea Grupului de Lucru pentru Educatie al Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra cu propunerea de a fi definit ca un program prioritar pentru tarile din regiune.

Echipele de experti de la cele doua organizatii au definit programul de lucru si planul de dezvoltare a proiectului, au fost identificate sursele de finantare si au fost distribuite responsabilitatile.

La finalul lucrarilor dl. Prof. Dr. Eden Mamut, Secretar General al RUMN si dl. Hisashi Yamamoto, Secretar General al BSAMI au convenit asupra initierii unui memorandum de cooperare intre cele 2 organizatii acre va fi propus spre aprobare catre Birourile Executive ale celor 2 structuri de cooperare regionala.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii