Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi locuri de muncă în Constanța. Pasajul subteran de la Tomis Mall, proaspăt renovat, este păzit non-stop

ro

22 Aug, 2016 02:35 7478 Marime text


Acum vreo câteva zile a fost redat în folosință pasajul subteran de la magazinul Tomis din Constanța vopsit, cu o bară de suținere pe mijloc o alta într-un lateral și cu un profil U pe margine.
 
Cum s-ar spune, ceva-ceva, schimbat la față.
Evenimentul nu a fost marcat cu panglici și șampanie ci doar cu o postare ÎN PREMIERĂ pe pagina de Facebook a primarului municipiului Constanța Decebal Făgădău.
Fiind proaspăt renovat și fiind necesar să arate așa cel puțin o vreme, s-a stabilit că trebuie păzit.

În acest sens s-au creat niște locuri de muncă noi cu consemn specific postului: nimic să nu se miște de la locul lui, să nu fie intruși noaptea sau ziua, sa nu apară vreun text de dragoste gen ”Vasilico te iubesc” sau ”Gică te-am așteptat zadarnic” și alte chestii din astea.

Iar pentru cei care au de gând să staționeze este necesar a li se recomanda să se pună în mișcare zona fiind permanent supravegheată.
Adică non-stop sau mai bine zis 24 din 24.
Facem precizarea că din cele trei pasaje pietonale subterane acesta este singurul păzit din Constanța.

El a fost conceput în anii de dinainte de 1989 pentru a proteja pietonii de circulația fosrte intensa din zonă.
De altfel, în Constanța, în același scop mai sunt două asemenea pasaje: unul la gară care a fost proiectat pentru a-i proteja pe miile de angajați care mergeau către șantierul naval și către Portul Constanța, și cel de la Abator. 
Revenind la pasajul de la Tomis vom vedea cât va ține minunea.
Noi vom mai trece pe acolo așa cum am mai făcut-o.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cc 22 Aug, 2016 13:51 Găsesc foarte sugestivă pentru aspectul general al orașului imaginea în care, în colțul din dreapta jos, stau cei doi cetățeni și care, probabil, cugetă asupra idealurilor de măreție a urbei noastre
  • Garba Virgil 22 Aug, 2016 03:41 O mare realizare pentru acest oraș frumos, era mare nevoie de reabilitarea acestui pasaj si sper ca si celelalte pasaje să îl urmeze. Sper ca acest oraș să înflorească si sa recapete splendoarea de odinioară !