Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navă militară cât două stadioane construită în România. Vezi unde

ro

23 Jul, 2013 15:36 1847 Marime text
Fără comenzi din partea armatorilor de mărfuri, conducerea Șantierului Naval "Damen" din Galați a renunțat la ansamblarea navelor comerciale și a trecut la construirea unor nave de război. Ieri, a ieșit de pe platforma navală un nou vas destinat Marinei olandeze.

Cea mai mare navă mlitară a Marinei din Olanda a fost construită în România și a fost lansată la apă la Galați de către Șantierul Naval "Damen". Purtând numele unui amiral „HNLMS Karel Doorman”, are are o lungime de 204 metri (cât două stadioane), o lăţime de 35 metri, înălţimea de 18,6 metri şi o greutate de 10.500 tone. Este un vas cu un profil de transport logistic al Marinei.
 
Pentru această lucrare, parlamentul olandez a aprobat, potrivit presei militare internaţionale citate de cotidianul local Viața Liberă, un buget de 363 milioane de euro. Reprezentanții șantierului gălățean nu au dorit să precize valoarea contractului, dar cum dotările cu armament și echipament electronic vor fi realizate în Olanda, partea română a primit între 100 și 200 de milioane de euro.
Nava construită în şantierul gălăţean va fi deservită de 300 de militari, din care 180 de persoane vor forma echipajul propriu-zis.
 
Sursa: Evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii