Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivarea Curţii Constituţionale Traian Băsescu nu a afectat organizarea alegerilor europarlamentare

ro

18 Jun, 2014 17:45 1162 Marime text
Curtea Constituţională (CC) arată, în motivarea deciziei prin care a respins sesizarea Guvernului privind implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală, că doar prin conduita şi declaraţiile publice, şeful statului nu a afectat organizarea alegerilor, scrie Mediafax.
"Analizând faptele concrete menţionate în sesizarea prim-ministrului României, imputate Preşedintelui României, Curtea reţine că acestea nu pot fi calificate ca fiind acte sau fapte juridice, întrucât conduita şi declaraţiile publice, cu evident caracter politic, nu au caracter decizional şi nu produc efecte juridice" , se precizează în motivarea deciziei CC din 21 mai. "Interdicţiile prevăzute de art. 84 alin.(1) din Constituţie potrivit cărora, în timpul mandatului, preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nicio altă funcţie publică sau privată nu exclud posibilitatea exprimării, în continuare, a opiniilor politice, a angajamentelor şi a scopurilor prezentate în programul său electoral ori să militeze şi să acţioneze pentru realizarea acestora, cu respectarea prerogativelor constituţionale", mai noteză judecătorii, în motivare.
Curtea Constituţională a respins, în 21 mai, sesizarea Guvernului privind implicarea preşedintelui în campania electorală, formulată după ce şeful statului s-a fotografiat îmbrăcat cu un tricou PMP, alături de lideri ai acestui partid, arată Mediafax. Preşedintele Traian Băsescu, purtând un tricou cu inscripţia "Vote for PMP" şi cu sigla acestei formaţiuni, a apărut într-o serie de fotografii realizate la malul mării, alături de lideri ai Partidului Mişcarea Populară, imaginile fiind postate pe contul de Facebook al Elenei Udrea.
 
Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii