Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei „Votați pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Adam și Ion Diniță“

ro

21 Oct, 2014 15:00 1495 Marime text
Monica Macovei, candidat independent la funcţia de Preşedinte al României, a adresat astăzi o scrisoare deschisă membrilor Camerei Deputaţilor.

În cadrul scrisorii, Monica Macovei spune că: „Consider că aveți o obligație față de români, înclusiv față de alegătorii dumneavoastră să votați pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Adam și Ion Diniță. Vă reamintesc că ați depus un jurământ în Parlamentul României să respectați Constituția, inclusiv articolul 30, aliniatul 2: Nimeni nu este mai presus de lege. O respingere prin vot a încuviințării arestării preventive ar avea consecințe foarte grave asupra încrederii românilor în instituția Parlamentului și ar bloca actul de justiție. De asemenea, respingerea cererilor procurorilor DNA și împiedicarea justiției să decidă în aceste cazuri penale vor duce la un raport negativ în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare și, implicit, vor împiedica decizia UE de intrare a României în spațiul Schengen“.

Monica Macovei mai precizează şi faptul că „deputatul Adam este cercetat în dosarul în care este urmărit penal și deputatul Viorel Hrebenciuc pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infractional organizat și trafic de influență în vederea retrocedării a peste 40.000 de hectare de pădure în mai multe județe din țară și care a anunțat astăzi că demisionează din Parlament“.

Procurorii DNA au cerut, de asemenea, încă din 10 octombrie, încuviințarea arestării preventive a deputatului Ion Diniță, acuzat de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Până în acest moment, Camera Deputaților nu a luat nicio decizie în acest caz.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii