Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 30 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mohammad Murad „Suntem deja la începutul lunii iulie, iar pe jumătate din plaje turiştii nu sunt supravegheaţi de nimeni"

ro

01 Jul, 2014 15:05 2697 Marime text
„Două milioane de romani vin anual pe litoral şi nu putem trece cu vederea faptul că viaţa lor este pusă în pericol. Nu vrem să se ia măsuri doar după ce se întâmplă o tragedie. Din păcate, în România, doar în astfel de situaţii lucrurile se pun în mişcare", a avertizat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), citat de Mediafax.

Din acest motiv, proprietarii de hoteluri de pe litoral solicită autorităţilor din turism rezolvarea urgentă a problemei. În caz contrar, hotelierii anunţă că sunt dispuşi să-şi angajeze proprii salvamari, dar dacă se va ajunge la această situaţie, cer ca cheltuielile pentru plata salariilor salvamarilor să fie deduse din taxele şi impozitele pe care le plătesc către stat.

„Suntem deja la începutul lunii iulie, iar pe jumătate din plaje turiştii nu sunt supravegheaţi de nimeni", a mai declarat astăzi într-un comunicat Mohammad Murad.

Contactaţi de MEDIAFAX, operatorii de plaje susțin că vinovat de această situație este Guvernul, care a interzis în acest an printr-o hotărâre ca finanţarea serviciilor de salvare să mai fie asigurată de stat, delegând această sarcină autorităţilor locale, care nu au inclus în buget pentru acest an activitatea de salvamar şi nu au fonduri.

Pe plajele dintre Mangalia şi Olimp lucrează acum 28 de salvamari, de peste două ori mai puţini decât necesarul de 65, scrie Mediafax.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii