Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Miting în faţa Prefecturii Angajaţii Primăriei Constanţa au ieşit la protest (galerie foto+video)

ro

28 Jan, 2015 14:32 2527 Marime text
În aceste momente, aproximativ 50 de angajaţi ai Primăriei Constanţa protestează în faţa prefecturii. Acţiunea a fost anunţată pe participanţii la miting.
 
Angajaţii din administraţia publică cer reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi lucrătorii din administraţia publică, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsură în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii, dar şi creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea începând cu anul 2015 a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

UPDATE, ora 14.55

Protestatarilor li s-a adăugat şi o delegaţie a funcţionarilor publici de la primăriile Măcin şi  primăriile Macin şi Luncaviţa, din judeţul Tulcea.

Protestatarii au anunţat că, la finalul mitingului, vor depune, la Prefectura Constanţa, un document în care îşi solicită drepturile. Documentul urmează să fie transmis către primul-ministru.  
 
Sindicatele din administraţia publică locală afiliate la Cartel Afla promit că dacă nu li se vor soluţiona revendicările vor intra în grevă generală.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii