Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mirciştii, la Ecoforumul Internațional Srebarna

ro

03 Jun, 2012 19:52 891 Marime text

În perioada 1-3 iunie s-a desfășurat la Silistra, Bulgaria - Ecoforumul Internațional Srebarna, ediția 2012. Este o manifestare organizată de peste zece ani de specialiștii în biologie și protecția mediului din Bulgaria și care se adresează elevilor cu preocupări în domeniu.

Anul acesta au fost implicate în competiție peste 66 de echipe, iar Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" a fost reprezentat de elevele Brescan Andreea și Mihai Cătălina, coordinate și însoțite de profesoara Loredana Elena Tănase. Elevele au suținut proiectul "Eco Design Fashion Attitude" bazat pe confecționarea de ținute și accesorii din material reciclabile colectate în urma unei acțiuni de ecologizare a unei sector de plajă, dar și a colectării selective a deșeurilor din școală, la care a participat un grup mare de elevi din CNMB.

Proiectul româncelor a fost primit cu entuziasm de publicul din sala de conferințe, standul lor de prezentare fiind cel mai vizitat - o parte din vizitatori dorind să achiziționeze ineditele creații vestimentare din hârtie, CD-uri, plastic, aluminiu, sticlă etc. De asemenea, proiectul a stârnit interesul unei specialist în protecția mediului din Burgas care s-a arătat dornic de un parteneriat cu școala elevelor.

Presa și radioul bulgar au solicitat interviuri echipei constănțene, apreciind originalitatea produselor finale ale proiectului expuse la stand. În final, acestea au primit din partea organizatorilor premiul pentru cea mai bună prezentare și invitația de a mai participa și la edițiile următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii