Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, în Portul Midia. Care este motivul vizitei. Ce a declarat despre directorul Tivilichi(galerie foto)

ro

14 Aug, 2017 12:33 2900 Marime text
Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc a ajuns în cursul zilei de azi în Portul Midia. Alături de acesta se află și directorul CN APMC, Dan Tivilichi, dar şi preşedintele CJC Horia Ţuţuianu.
 
Motivul vizitei - faptul că CN APMC a finalizat dragajul șenalului navigabil și a pasei de intrare din Portul Midia până la cota de proiectare.
 
 „Am venit să vedem prima etapă a unui proiect care a fost demarat în cursul săptămânii trecute. Mă refer la dragajul de întreţinere, care nu a mai fost făcut de mai bine de 10 ani. Scopul investiţiei este de a aduce la cotele proiectate iniţial adâncimea, prin dragare, în portul Midia şi Portul Constanţa. Următoarele trei săptămâni se va efectua dragajul în portul Midia, urmând să se deplaseze către Portul Constanţa. Cel mai important este că lucrările nu se opresc aici. Avem pornită procedura de achiziţii pentru drajanul tehnic, investiţie de 47 milioane de euro, care presupune, pe lângă dragaj, şi achiziţionarea unei nave care va efectua şi măsurătorile adâncimilor.  De asemenea, sunt bucuros să constat că în ultimile şase luni există o procedură accelerată a achiziilor din Portul Constanţa. Au fost încheiate deja şi contractele cu opetarorii din Port. Sunt investiţii de impat pentru Portul Constanţa. La fel şi proiectele cadastrale vor fi gata în trei luni. Lucrurile sunt pozitive. Mă declar mulţumit de activitatea directorului CN APMC, Dan Tivilichi“, a precizat ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc.


Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța SA a finalizat dragajul șenalului navigabil și a pasei de intrare din Portul Midia până la cota de proiectare. Potrivit directorului general al CNAPM, Dan Nicolae Tivilichi, compania intaliană Impresa Di Costruzioni ING. E. Mantovani S.P.A a finalizat la sfârșitul săptămânii trecut operațiunile de dragare a sedimentelor de pe șenalul navigabil al Portului Midia, aducând adâncimile de navigație la pescajul maxim prevăzut în proiectul de construcție de 8,50 m, de la 8,20 metri, ceea ce permite operarea eficientă a navelor de până la 50.000 tdw.
 
"După 10 ani, am reușit reluarea dragajului de întreținere în incintele acvatoriilor operate de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța S. A, în porturile Midia, Constanța nord și Constanța sud. S-a constatat însă prezența unui volum mult mai mare de depuneri sedimentare, decât cel estimat inițial, de 500.000 metri cubi, și am decis ca după degajarea întregii cantități de sedimente prevăzută în actualul contract să continuăm proiectul și să includem și Portul Mangalia, până la atingerea adâncimilor din proiectul de construcție, urmând ca o nouă cerere de ofertă pentru servicii similare să fie publicată pe SEAP. Actuala etapă de dragaj trebuie să se încheie în luna decembrie, dar contractantul a promis că va aduce încă două nave și estimează că va putea finaliza operațiunile în maximum patru luni. În a doua licitație cu siguranță va fi inclus și Portul Mangalia pentru realizarea operațiunilor de dragaj", a declarat Dan Tivilichi.
 
Conform directorului general al CNAPM, în prezent, antreprenorul italian lucrează în Portul Midia cu o dragă absorbant-refulantă, cu capacitatea de 6.000 mc ridicare hidrografică (MCRH)/zi și capacitate de stocare la bordul navei de 7.000 mc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii