Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Remus Pricopie pregătește modificarea Legii Educației

ro

24 Oct, 2014 22:22 2630 Marime text
Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a anunțat, vineri seara, într-o conferință de presă susținută la Brașov, că nu exclude modificarea Legii Educației. Demnitarul a precizat că aceste schimbări nu vor afecta viața de zi cu zi a elevilor sau a părinților.

"Nu excludem faptul ca din luna ianuarie 2015, după ce se așează lucrurile din punct de vedere politic, să revenim asupra acestui subiect al legislației, și să vedem dacă în șase luni putem să așezăm o lege a educației care să fie rezultatul dezbaterii publice, a dezbaterilor din Parlament și, în felul acesta, să reușim să mai rezolvăm o serie de imperfecțiuni ale Legii nr.1/2011. Multe dintre lucrurile neclare ale legii sunt în cadrul mecanismului de funcționare a sistemului de educație care vizează Ministerul Educației, inspectoratele școlare, directorii. Multe dintre componentele neclare ale legii sunt în aceste părți ale sistemului. Deci, aceste schimbări nu afectează viața de zi cu zi a elevilor sau a părinților. Evident că nu ne propunem schimbări spectaculoase care să bulverseze sistemul. Vom face Legea nr.1/ 2011 să fie o lege coerentă", a declarat ministrul Pricopie, potrivit Agerpres.

Remus Pricopie s-a întâlnit vineri seara, la Brașov, cu peste 300 de cadre didactice și directori de școli. El a fost însoțit de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

sursă foto: mondonews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii