Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiţiei - A fost adoptată Ordonanța de urgență privind interceptările

ro

11 Mar, 2016 21:54 1276 Marime text
Guvernul a adoptat, în această seară, într-o ședință specială, ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal. Anunţul a fost făcut oficial, în urmă cu puţin timp, de către ministrul Justiției, Raluca Prună.

„Am modificat patru acte normative. Primul e Codul de procedură penală art 142, alineatul 1, în sensul cererilor CCR, am modificat alineatul 2, în sensul de a clarifica cum se realizează activitățile de depunere a mandatelor, introducând un nou alineat. Am mai modificat și actualul alineat 2. Am modificat legea 304. Am instituit un control judecătoresc pentru cum se pune în aplicare supravegherea tehnică, el va fi făcut de președintele ÎCCJ sau de un judecător desemnat. În cadrul Ministerului Public va fi autorizat să dețină mijloace adecvate în acest sens, e o altă modificare. Până acum, doar DNA și DIICOT putea să aibă o astfel de infrastructură. Astfel, la Ministerul Public vor putea lucra ofițeri de poliție judiciară.
 
Al treilea act e 508/2004 ce vizează funcționarea DIICOT. Astfel, în cadrul DIICOT vor funcționa ofițeri de poliție judiciară. Adică, am replicat cadrul legal de la DNA la DIICOT și Ministerul Public.
 
Legea 14/1992 privind organizarea și funcționarea SRI. Am modificat articolul 8. Am modificat și un alt articol.
 
Vor fi detașați, la DNA, DIICOT și Ministerul Public, câte 40 de ofițeri de poliție judiciară pentru fiecare instituție.”, a spus, potrivit stiripesurse.ro, Raluca Prună.

Sursa foto: profit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii