Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit cu președintele Parlamentului Republicii Lituania, Viktoras Pranckietis

ro

17 Oct, 2017 19:04 1094 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit astăzi, 17 octombrie, vizita președintelui Parlamentului Republicii Lituania, Viktoras Pranckietis, aflat în România la invitația Președintelui Senatului României.

Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a evoca dinamica dialogului politic dintre cele două țări din ultimii ani și  a confirmat nivelul foarte bun al relațiilor româno-lituaniene, atât în plan bilateral, pe dimensiunea executivă și parlamentară, cât și în cadrul UE și NATO. Au fost menționate perspectivele de intensificare a schimburilor economice și investițiilor, favorizate de o creștere economică sustenabilă în ambele țări.

Ministrul român a exprimat interesul pentru identificarea de noi oportunități de dezvoltare a colaborării dintre cele două țări și pentru diversificarea cooperării sectoriale. A salutat, în acest context, inaugurarea, la 3 octombrie 2017, a lectoratului de limbă, cultură și civilizație română din cadrul Universității Vilnius, primul de acest fel din țările baltice.

Ambele părți au abordat și principalele teme de pe agenda europeană, relevându-se convergența de opinii și de interese în multe dosare de actualitate, precum și determinarea de a consolida proiectul european.

Interlocutorii au evidențiat importanța Parteneriatului Estic, a consolidării relațiilor de vecinătate și a formatelor de cooperare regională, precum București 9 și Inițiativa celor Trei Mări, ca factori de consolidare a cooperării la nivel UE. Șeful diplomației române a subliniat angajamentul țării noastre pentru o relație transatlantică solidă, precum și pentru o cooperare robustă pe linie de apărare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii