Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperire revoluţionară în medicină Metodă de „stopare“ a cancerului

ro

28 Aug, 2015 11:20 1357 Marime text
Noua metodă a fost inventată de cercetătorii de la Mayo Clinic, din statul american Florida. Cercetătorii au descoperit că s-ar putea opri dezvoltarea cancerului, reprogramând celulele tumorale pentru a le face să redevină sănătoase.
 
Studiul cercetătorilor americani vizează „dezarmarea” celulelor pentru a le face să redevină inofensive.
 
Savanţii din America au reuşit performanța să transforme celule tumorale asociate cancerului mamar şi celui de vezică urinară astfel încât acestea să redevină benigne. Aceștia consideră că şi alte tipuri de cancer ar putea fi vindecate cu ajutorul acestei metode revoluţionare, deoarece au descoperit un fel de „software biologic” care stopează cancerul.
 
Metoda se află încă în stadii incipiente de testare, dar creatorii ei spun că această descoperire oferă o nouă rază de speranţă bolnavilor de cancer din lumea întreagă, ale căror vieţi ar putea fi salvate în viitor, conform rfi.ro.
 
Întreaga cercetare a avut la bază o proteină denumită PLEKHA7, care ajută celulele sănătoase să se grupeze şi să se lipească între ele. Cercetătorii arată că această proteină lipseşte sau funcţionează deficitar în cazul mai multor tipuri de cancer.
 
 
Testele de laborator, au fost realizate pe celule umane, și s-a demonstrat  că acele celule tumorale, ce provin de la pacienţi cu cancer mamar şi de vezică, au redevenit „normale”.
 
Coordonatorii studiului consideră că metoda nu poate fi aplicată în cazul cancerului cerebral şi al sângelui. Însă metoda ar trebui să fie eficientă în cazul cancerului pulmonar, unul dintre cele mai letale tipuri de cancer.
 
În ciuda faptului că noua metodă nu a fost deocamdată testată în mod direct pe pacienţi umani, cercetătorii spun că, totuși, bolnavii vor avea nevoie în continuare de chimioterapie.


Sursa foto: bbc.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii