Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martie călător le-a adus un „mărţişor”... Jandarmii

ro

01 Mar, 2015 09:47 835 Marime text
Jandarmii au surprins în Constanţa, şase persoane care care doreau să vândă fără să îndeplinească condiţiile prevăzute de lege 211 pachete cu 4220 de ţigări.

Ieri, între orele 08.30 - 09.00 şi 11.00 - 11.30, două echipaje de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa, au desfăşurat două acţiuni simultane, punctuale, în zona Pieţelor Tomis III şi „Km 4-5” din Constanţa, unde au surprins şase persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 39 de ani, din localitate, în timp ce încercau să vândă persoanelor din zonă, 211 pachete cu 4220 de ţigări, fără timbre accizabile, inscripţionate „Ashima”, „Marble”, „Meridian” şi „Assos” .
      
Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României. Actele de constatare şi pachetele de ţigări vor fi predate la IPJ Constanţa, Serviciului de Investigare a Fraudelor.

De asemenea, jandarmii au surprins în Constanţa, trei persoane care avea asupra lor şase pacheţele de staniol care conţineau o substanţă vegetală halucinogenă, de culoare verde.



Astăzi, în jurul orei 01.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, în zona CET, a observat trei persoane care-şi confecţionau ţigarete artificiale (jointuri). La vederea militarilor, tinerii cu vârste cuprinse între 17-23 ani,  au început să se agite, au aruncat pe jos ţigaretele şi au mărit ritmul de mers. Au fost somaţi, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau.

Asupra acestora, jandarmii au mai găsit în buzunarele de la pantaloni,  şase pacheţele de staniol cu substanţă vegetală halucinogenă, de culoare verde.

Jointurile şi pacheţelele găsite asupra lor vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii