Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâine începe prohibiţia la pescuit

ro

03 Apr, 2011 15:10 1703 Marime text

Luni, 4 aprilie, este prima zi de prohibiţie a pescuitului în scop comercial, recreativ-sportiv şi familial, perioada de prohibiţie urmând să se încheie la date diferite, anunţă Ministerul Mediului.

Conform ordinului de prohibiţie a pescuitului, emis de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în habitatele piscicole naturale este interzis pescuitul oricărei resurse acvatice vii timp de 60 de zile, în perioada 4 aprilie-2 iunie.În apele care constituie frontieră de stat, inclusiv în golful Musura, prohibiţia se va încheiala datade 18 mai.

În zona meleaua Sfântu Gheorghe-Ciotic, pescuitul comercial, recreativ şi familial este interzis în perioada 4 aprilie- 2 iunie, în aceeaşi perioadă fiind interzis pescuitul şi în complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale.

De altfel, începând cu data de 1 aprilie, prohibiţia pescuitului a început pe râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar ale acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti.

Potrivit ordinului emis de cele două ministere, pe perioada verii, începând cu data de 1 aprilie, respectiv 4 aprilie, utilizarea năvoadelor şi setcilor în Deltă, în lunca inundabilă a Dunării, în complexul Razim-Sinoe şi lacurile litorale este interzisă.

La finele acestei luni, respectiv pe data de 24 aprilie, până pe data de 1 mai, va fi interzis pescuitul scrumbiei în scop comercial şi familial pe Dunăre şi braţele sale, până la Ceatal- Chilia.

Sursa:evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii