Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai are o șansă Iohannis și Cioloș se implică în cazul românului condamnat la moarte în Malaysia

ro

12 Mar, 2016 13:28 1627 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, efectuează o vizită de lucru în Malaysia pentru a discuta cu autoritățile din statul asiatic rezolvarea cazurilor celor patru cetățeni români arestați pentru trafic de droguri. Stoenescu s-a întâlnit astăzi, la Kuala Lumpur, cu ministrul de externe al Malaysiei, Dato' Sri Anifah Aman, și Hajah Nancy Binti Haji Shukri, ministru la cabinetul prim-ministrului responsabil pentru Justiție din această țară.
 
În calitate de emisar special al președintelui Klaus Iohannis și al premierului Dacian Cioloș, ministrul Stoenescu a transmis scrisorile oficiale din partea celor doi înalți demnitari români, în care se face apel la clemență din partea autorităților malaysiene în cazul pedepsei cetățeanului român Ionuț Gologan, pentru a-i putea salva viața.
 
În cadrul întrevederii, ministrul român și-a exprimat speranța că deciziile justiției în cazurile celorlalți trei cetățeni români vor evita pedeapsa capitală și a subliniat importanța încheierii unor acorduri de colaborare în domeniul justiției între România și Malaysia.
 
În cadrul deplasării în Malaysia, demnitarul român a vizitat, ieri, închisoarea Sungai Buloh, unde a discutat cu unul dintre cetățenii români deținuți despre condițiile de detenție și despre modul în care avansează cazul său.
 
Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii