Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE a emis o atenţionare de călătorie în Spania de "risc ridicat"

ro

15 Jul, 2016 20:33 1726 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei că, urmare a atentatului din 15 iulie 2016, de la Nisa, Franţa, ministrul spaniol de interne a anunţat decizia ca pe teritoriul Spaniei să se menţină nivelul 4 de alertă – „risc ridicat” (pe o scară de la 1 la 5), cu adoptarea de măsuri de consolidare a securității la frontierele cu Franța, pe aeroporturi și în zonele turistice, se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.



Această decizie a fost anunţată după ce autorităţile spaniole au convenit unanim că este necesară menţinerea acestui nivel de alertă, adoptat în iunie 2015, cu menţiunea că nu există indicii de atentat iminent în Spania. În cooperare cu autorităţile franceze, măsurile de întărire a securităţii la frontiere (care se aplicau deja şi care ar fi urmat să se încheie la 26 iulie 2016) se vor menţine până când se va estima necesar. De asemenea, se vor adopta măsuri de întărire a securităţii în infrastructurile aeroportuare, locurile cu mare afluenţă de persoane şi zonele turistice.



Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii