Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

M10 cere consilierilor şi Primăriei introducerea unui sistem de premiere a cadrelor didactice

ro

12 Sep, 2015 16:28 1653 Marime text
În pragul unui nou an școlar, membrii Partidului M10 solicită viceprimarului cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și tuturor consilierilor locali ca în proxima ședință a Consiliului Local Municipal să extindă principiul acordării burselor pentru elevi prin instituirea unui sistem asemănător și pentru cadrele didactice care pregătesc elevii cu rezultate deosebite la învățătură (olimpici naționali și internaționali).
"Acordarea burselor pentru elevi este doar jumătate de pas făcut în direcția susținerii responsabile a actului de educație pe plan local care, în ultimii 15 ani, nu s-a numărat printre preocupările administrației Mazăre-PSD", spune Mihai Petre coordonator al Partidului M10 Constanţa.
El consideră că fără efortul cadrelor didactice, performanța elevilor este puțin probabilă. Profesorul care pregătește elevul este la fel de merituos și la fel de important precum este discipolul care obține premiul. De aceea, recunoașterea meritelor cadrelor didactice și susținerea acestora în obținerea performanței educaționale, prin intermediul elevilor, trebuie să completeze preocuparea administrației locale pentru o educație de calitate.
Liderii M10 mai propun administrației locale constituirea unui Fond special sau a unui Centru de cercetare-dezvoltare în educație care să stimuleze și să finanțeze proiectele de cercetare/dezvoltare în cele mai variate domenii, precum și finanțarea participării elevilor constănțeni la concursurile/olimpiadele internaționale.
În plus, Partidul M10 solicită viceprimarului cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și vicepreședintelui cu atribuții de președinte al Consiliului Județean, Cristinel Dragomir, să se pună de acord și să organizeze în comun, la finele acestui an, o festivitate de premiere a tuturor elevilor, cadrelor didactice, sportivilor și antrenorilor care au obținut rezultate remarcabile la nivel național și internațional pe parcursul anului 2015.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii