Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările pentru oprirea planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă au ajuns la final

ro

24 Jun, 2016 16:51 1843 Marime text
SN Nuclearelectrica SA anunţă finalizarea lucrărilor opririi planificate 2016 a Unităţii 1 CNE Cernavodă. Sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional a Unitatii 1 CNE Cernavoda se va realiza în seara zilei de 25 iunie 2016.

Unitatea 1 a intrat în oprire planificată în data de 6 mai 2016 în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au efectuat activități diverse și complexe din următoarele categorii:
  • Întreținere preventivă și corectivă;
  • Inspecții obligatorii;
  • Testări obligatorii, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care se pot efectua numai cu centrala oprită;
  • Implementare de modificări de proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente.

Opririle planificate sunt considerate proiecte ale companiei, initiate cu aproximativ 24 de luni anterior datei planificate, avand o echipa de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane si bugetare corespunzatoare.

Oprirea planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda din acest an a avut o durata de 51 de zile fata de durata normala a oprilor planificate, de aproximativ 30 de zile. Durata extinsa a opririi planificate a Unitatii 1 a implicat realizarea  unor lucrari suplimentare de intretinere a generatorului de aburi.  Acesta este un demers standard, implementat de centralele de tip CANDU 6 la nivel global, o singura data pe toata durata initiala de viata de 30 de ani a unei unitati nucleare, in functie de analiza datelor tehnice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii