Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE ORA 10.00 Localități constănțene fără energie electrică de mai bine de 24 de ore! Situația Enel de la ora 8.00

ro

07 Jan, 2017 09:02 2969 Marime text
Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod roșu de ninsori și viscol puternic) cu  intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero, urmat de cod portocaliu și ulterior de cod galben de vânt și zăpezi, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea.
 
Numărul echipelor de intervenții a fost suplimentat până la 114 pe parcursul zilei de ieri pentru remedierea avariilor. În ultímele 18 ore s-a reușit realimentarea cu electricitate a 113 localități și a unui număr estimat de peste 77..000 de clienți. S-a acordat prioritate punctelor critice, punctelor de pompare apă și punctelor termice. Echipe au rămas în teren și pe parcursul nopții pentru a realimenta cât mai mulți consumatori. Se continuă eforturile de a realimenta consumatorii pentru restabilirea normalității în zonele afectate.
 
În data de 7 ianuarie, la ora 8:00, situaţia se prezenta astfel:
 
 
·          în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 26 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 11 linii de medie tensiune parțial şi 450 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 43 localităţi (Bărăganu, Potârnichea, Movilița, Răzoare, Lipnița, Gorun, Carvanul Mare, Carvanul Mic, Cuigiuc, Galița, Gârlita, Esechioi, Ostrov, Peștera, Izvoare, Movila Verde, Conacu, Plopeni, Credința, Veteranu, Peștera, Izvoru, Saraiu, Pecineaga, Dorobanțu, Agigea, Petroșeni, Cogealac, Călugăreni, Nistorești, Kogălniceanu, Lumina, Piatra, Sibioara, Palazu Mic, Gura Dobrogei, Albești,Tătaru, Cotu Văii, Comana, Orzaru, Viroaga, Lazu). În municipiul Constanța se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
 
·          în judeţul Tulcea este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate o linie electrică aerienă de medie tensiune total și 3 parțial , precum și 28 posturi de transformare, fiind afectate 7 localităţi (Cerbu, Rahmanu, Haidaru, Casimcea, Calica, Colina, Dunavațul de Jos). În municipiul Tulcea se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
 
 
De la prima ora a dimineții, se revine în teren cu un număr de 78 echipe E-Distribuție Dobrogea și ale firmelor contactate, pentru a ajunge în zonele unde accesul a fost blocat. În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 70 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a temperaturilor foarte scăzute și a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 20 metri, echipele vor lucra neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.
 
Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

UPDATE ORA 10.00:

În data de 7 ianuarie, la ora 10:00, situaţia se prezenta astfel:


·          în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 26 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 11 linii de medie tensiune parțial şi 448 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 43 localităţi ( Bărăganu, Potârnichea, Movilița, Răzoare, Lipnița, Gorun, Carvanul Mare, Carvanul Mic, Cuingiuc, Galița, Gârlita, Esichioi, Ostrov, Peștera, Izvoare, Movila Verde, Conacu, Plopeni, Credința, Veteranu, Peștera, Izvoru, Saraiu, Pecineaga, Dorobanțu, Agigea, Petroșeni, Cogealac, Călugăreni, Nistorești, Kogălniceanu, Lumina, Piatra, Sibioara, Palazu Mic, Gura Dobrogei, Albești,Tătaru, Cotu Văii, Comana, Orzaru, Viroaga, Lazu). În municipiul Constanța se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii