Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea defăimării, retrimisă la Comisie. Liberalii amenință cu CCR

ro

24 Feb, 2016 19:07 1882 Marime text
 
Plenul Camerei Deputaților a decis, astăzi, retrimiterea la Comisia juridică pentru trei săptămâni a proiectului de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea. Decizia a fost luată cu 154 de voturi "pentru" și șase "împotrivă". 56 de deputați nu au dorit să își exprime votul.

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a anunțat că liberalii vor contesta la Curtea Constituțională a României (CCR) reluarea votului pe legea lui Dragnea și pe celelalte legi de săptămâna trecută. Aceasta a precizat că PSD "a călcat în picioare un sistem de vot de 500.000 de euro care funcționa foarte bine și au încălcat legea prin decizia de azi".
 

"Suntem în fața unui spectacol dintre găștile de la PSD, pentru că mie nu mi-e clar care e problema, cert este că este pentru prima dată în Parlament când o lege care a fost respinsă de Camera Deputaților a fost repusă votului la interval de o săptămână. Logica la baza acestei încălcări flagrante a regulamentului și a Constituției este Legea defăimării, că să înţelegeţi miza acestui spectacol. Domnul Dragnea, pentru a-şi satisface un orgoliu personal şi anume pentru a-şi vedea legea devenită realitate şi reintrodusă în circuitul legislativ, a călcat în picioare un sistem electronic de vot care funcţiona în mod corect şi pe care conducerea Camerei a plătit 500.000 de euro, a călcat în picioare un regulament şi a călcat în picioare colegii pe care i-a tot criticat. Am ales să nu fim părtaşi la această încălcare a legii, am părăsit plenul, am refuzat să votăm sau să revotam nişte legi care erau deja votate de Camera Deputaţilor şi vom contesta la CCR pe motive extrinseci toată această procedura pentru că nu mi se pare normal ce se întâmplă", a declarat Gorghiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii