Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În această noapte, ora 3.00 devine ora 4.00. Cum ne afectează schimbarea

ro

27 Mar, 2016 00:06 956 Marime text
 
În această noapte, România trece la ora oficială de vară. Aşadar, ceasurile vor fi date înainte cu o oră la 3.00, care va deveni 4.00, iar 27 martie va fi cea mai scurtă zi din acest an.
 
Schimbarea orei a fost aplicată, pentru prima dată, în timpul Primului Război Mondial, în 1916, de câteva țări din Europa. Primii care au introdus ora de vară au fost germanii, începând cu anul 1916 (între 30 aprilie - 1 octombrie). În ţara noastră, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în anul 1932, între 22 mai şi 2 octombrie.
   
În prezent, este implementată în peste 70 de state, dar perioada variază de la o ţară la alta.   
 
Oamenii de ştiinţă avertizează

 
Trecerea la ora de vară reprezintă un stres suplimentar şi un disconfort psihologic şi fiziologic, deoarece oamenii trebuie să se trezească mai devreme. Potrivit unei cercetări efectuate de oameni de știință australieni, numărul de sinucideri este mai mare în primele săptămâni după trecerea la ora de vară față de restul anului. Mai mult de atât, studiile arată că în perioada imediat următoare trecerii la ora de vară au loc mai multe accidente rutiere decât în mod normal, deoarece schimbarea favorizează apariția oboselii și a lipsei de atenție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii