Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Medgidia A început colectarea taxelor și impozitelor pentru 2016

ro

19 Jan, 2016 13:04 2079 Marime text
 
La Medgidia a început colectarea taxelor și impozitelor pentru anul 2016. Din această săptămână, contribuabilii din Medgidia pot plăti taxele și impozitele, beneficiind de o bonificație de 10%.
 
Mai exact, până pe 31 martie, se acordă o bonificație de 10% pentru plata integrală anticipată a impozitului pe terenuri, clădiri și mijloace de transport. Reducerea se aplică atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.
 
Una dintre noutățile din acest an o reprezintă noul plan de zonare al municipiului, respectiv restrângerea zonei A, la clădirile aflate în Piațeta Decebal. O parte din străzile care până acum se aflau în zona A de aplicarea a taxelor și impozitelor a trecut în zona B, zonă care are tarife de impozitare mai mici decât zona A. Această modificare a avut ca scop diminuarea costurilor la taxe și impozite pentru cetățenii din zonele vizate.
 
O altă modificare pe care cetățenii o vor resimți este aplicarea noului Cod Fiscal, aprobat prin Legea nr.227/2015, prin care proprietarii de locuințe vor plăti impozit pentru terenul pe care se află construcția, iar cei care locuiesc la bloc vor plăti impozit pe teren, reprezentând cotă indiviză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii