Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi - Sprijin tehnic trebuie acordat doar de procurori, polițiști și companii de telecomunicații

ro

09 Mar, 2016 20:51 1161 Marime text
Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, precizează, referindu-se la decizia CCR privind interceptările, că orice sprijin tehnic trebuie să fie acordat doar de procurori, polițiști sau companiile de telecomunicații.
 

"În acest moment suntem pregătiți ca, odată ce decizia Curții Constituționale va fi publicată, să procedăm personal la punerea în aplicare a autorizațiilor, însă pentru a face față la toate cele patru categorii de activități pe care noi le desfășurăm, atunci când vorbim de supraveghere tehnică în scopul obținerii de probe, sigur că avem nevoie de resurse suplimentare", a afirmat șefa DNA, într-un interviu acordat Agerpres. "În primul rând, avem nevoie de o suplimentare a numărului de polițiști care vor lucra în DNA, dar și o suplimentare a echipamentelor tehnice pe care le folosim, a softurilor, a procedurilor pentru a pregăti din punct de vedere profesional polițiștii care vor lucra în DNA — ceea ce implică o sumă de aproximativ 10 milioane de euro. În această sumă se include și necesitatea de a avea un spațiul suplimentar. (...) În principal, decizia Curții Constituționale obligă procurorii și polițiștii din poliția judiciară să procedeze personal la punerea în executare a autorizațiilor de supraveghere tehnică", a explicat Kovesi.

 
Aceasta a menționat că sunt patru tipuri de activități care intră în procesul de supraveghere tehnică — interceptările comunicațiilor, interceptările în mediul ambiental, localizările și situațiile în care este nevoie de acces la trafic de date.

De asemenea, Kovesi a fost prezentă, în această seară, la o emisiune TV în care a menţionat că dosarele DNA nu se bazează numai pe interceptări.

"Foarte multe sunt cazuri mari în care nu s-au administrat astfel de probe, - cum e cazul ANRP. Multe probe sunt bazate pe declaraţii de martori, expertize. Sunt foarte multe dosare în care nu avem interceptări şi sunt dosare în care folosim interceptări făcute de serviciul tehnic. Sunt şi dosare la care am apelat la alte instituţii, dar nu avem dosare in care să ne bazăm doar pe interceptări", a declarat Laura Codruţa Kovesi.


Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii