Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Istoria Dobrogei, „măcelărită” din greșeală de autorități Un calendar turistic cu sigla CJC conține erori grosolane

ro

02 Jun, 2013 04:04 1340 Marime text
Intenția administrațiilor locale dobrogene de a promova istoria pământului dintre Dunăre și Mare este, să recunoaștem, una lăudabilă. Atunci când cei îndrituiți să realizeze astfel de materiale publicitare nu au nici cele mai elementare cunoștințe în domeniu, rezultatul poate fi însă unul dezastruos.
Potrivit dezvaluiri.ro, un exemplu în acest sens este dat de o parte a unui calendar turistic care poartă sigla Consiliului Județean Constanța și al cărui obiectiv a fost acela de a prezenta cele mai importante obiective arheologice de pe teritoriul județului Constanța. Din păcate, la realizarea acestui calendar nu s-a apelat la un specialist, considerându-se în mod eronat că simplele informații luate de pe internet sunt suficiente. Nu a fost însă așa, pentru că produsul rezultat este unul ridicol și a scandalizat deja numeroase persoane din domeniul istoriei românești.
O fotografie buclucașă
Am intrat în posesia uneia dintre filele calendarului creat de CJC. Este vorba de luna mai, acolo unde titlul ne spune că avem parte de o fotografie a ruinelor cetății Axiopolis. Surpriză totală însă: poza ne arată ruinele de la Capidava, ușor de recunoscut pentru mulți dintre dobrogeni. Există probabil o explicație pentru această eroare, dar aceasta nu este, nici pe departe, o scuză. Ruinele de la Axiopolis nu au putut fi fotografiate, întrucât obiectivul arheologic se află pe teritoriul unei unități militare din Cernavodă și nu poate fi vizitat. S-ar fi putut găsi însă altă cale, spunem noi, în sensul că ar fi putut fi găsit un vestigiu reprezentativ din Muzeul Axiopolis, în nici un caz fotografia unui alt sit.
Mai multe pe dezvaluiri.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii