Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis, vizită oficială în Ucraina

ro

17 Mar, 2015 09:21 848 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis face, astăzi, o vizită oficială în Ucraina.

Înainte de plecare, Iohannis a susţinut o conferinţă de presă în care a declarat că România îşi reafirmă sprijinul constant pentru Ucraina şi parcursul său european, adăugând că se doreşte, de asemenea, găsirea unei soluţii politice la conflictul din estul Ucrainei.

„Am dat curs invitaţiei preşedintelui Petro Poroşenko, doresc să reafim sprijinul nostru constant pentru Ucraina şi parcursul european al acestei ţări. România îşi doreşte să fie un factor activ în găsirea unei soluţii politice în conflictul din Ucraina, pentru pacea din regiune”, a afirmat şeful statului.

Preşedintele a menţionat că se vor discuta la Kiev şi teme bilaterale.

„România are disponibilitatea pentru întărirea coooperării şi parteneriatului dintre cele două state, în privinţa dialogului politic şi pe proiecte concrete Am convingterea că putem construi o agendă de cooperare bazată pe pragmatism şi încredere”, a spus Iohannis.

Şeful statului a menţionat că alt subiect îl reprezintă sprijinirea etnicilor români din Ucraina, şi a celor ucraineeni din România, precizând că se doreşte reactivarea mecanismelelor guvernamentale, în acest sens.

Din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe preşedinte în Ucraina se află consilierii prezidenţiali Dan MIhalache, Andrei Moraru, Lazăr Comănescu, Ion Oprişor, Leonard Orban, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran şi secretarul de stat pentru afaceri strategice din MAE, Daniel Ioniță.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii