Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis va primi o distincţie pentru responsabilitate politică şi socială

ro

18 Nov, 2016 07:36 1166 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis va primi, astăzi, la Kerkrade, în Regatul Ţărilor de Jos, placheta 'Martin Buber', acordată anual de Fundaţia Euriade personalităţilor care, prin activitatea lor publică şi privată, contribuie la dezvoltarea unor comunităţi armonioase, bazate pe valori umaniste, prin dialog autentic, deschidere, responsabilitate şi respectul faţă de semeni.

'Potrivit Consiliului de acordare a plachetei 'Martin Buber', în 2016 se acordă preşedintelui României această distincţie pentru respectul faţă de alteritate, aplicarea principiului dialogului şi a valorilor umaniste în viaţa publică şi în viaţa personală, cât şi pentru manifestarea deplină şi autentică a responsabilităţii politice şi sociale în România şi la nivel european', precizează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Cu ocazia deplasării la Kerkrade, şeful statului va lua parte şi la un dialog liber cu peste 100 de tineri din diverse colţuri ale lumii, participanţi la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional al Dialogului cu tema 'A întinde celui de lângă noi o mână'.

Festivalul se desfăşoară anual în intervalul octombrie - noiembrie în oraşele ''Euroregiunii Meuse-Rin'' din zona de la graniţele Belgiei, Germaniei şi Olandei şi cuprinde, printre altele, un eveniment de literatură dedicat tinerilor scriitori 'Tineretul în cuvinte', proiectul internaţional 'Tineretul în dialog', seminarii ştiinţifice, concerte.

Fundaţia Euriade, cu sediul la Kerkrade (Olanda), este o organizaţie neguvernamentală care promovează educaţia tinerilor în spiritul valorilor europene, evenimentele interculturale, unitatea comunitară, diversitatea, toleranţa şi ajutorul reciproc.

Fundaţia conferă anual, începând din 2002, în cadrul Festivalului Internaţional al Dialogului, placheta 'Martin Buber', iniţiativă pentru care a primit, în anul 2015, Premiul 'European Citizen' al Parlamentului European. 


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii