Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis „Este greu de spus că poți să fii de acord cu majorări salariale votate înainte de alegeri“

ro

02 Nov, 2016 15:04 8496 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi cu privire la legea referitoare la majorările salariale că este greu de spus că poate fi de acord cu astfel de prevederi votate de Parlament pe „ultimii doi metri" înainte de alegeri.

„Este greu de spus că poți să fii de acord cu majorări votate așa, nici pe ultima sută de metri, pe ultimii doi metri înainte de alegeri. Mie mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă unde nu ar trebui să ajungă. Pe de altă parte, pot să-i înțeleg foarte bine pe oameni că vor să fie băgați în seamă, vor să fie ascultați și sindicatele vor să vină să ceară creșteri salariale. Aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite. Nu putem paușal să spunem că unii sau ceilalți nu au dreptate, de aceea este nevoie ca astfel de lucruri să fie bine judecate, bine chibzuite și de aceea am făcut recomandarea mai demult ca în aceste ultime zile ale Parlamentului să nu discute la viteză foarte mare chestiuni care este bine să se discute într-un mod așezat', a spus șeful statului, potrivit Agerpres.

Întrebat ce șanse sunt să promulge această lege, el a răspuns că actele normative se analizează de la caz la caz.

„Nu am o abordare paușală. O lege vine la promulgat, se analizează de la caz la caz. Dau un răspuns. De obicei promulg legile, câteodată le trimit înapoi și câteodată la CCR", a arătat Iohannis.


Sursa foto: jurnalistii.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii