Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenții dramatice la Tulcea. Zeci de autovehicule și persoane au fost blocate circa 12 ore în zăpadă și viscol

ro

19 Jan, 2018 07:42 1395 Marime text
Peste 90 de autovehicule şi circa 150 de persoane au ajuns, în noaptea de joi spre vineri, în siguranţă la Tulcea, după ce unele dintre ele au rămas blocate circa 12 ore în zăpadă şi viscol, informează Agerpres.ro. 
 
Unele din cele 94 de autovehicule, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, s-au aflat la Cataloi joi dimineaţa, iar din cauza viscolului şi a ninsorii abundente nu au mai putut continua deplasarea spre Tulcea.
 
În zonă, pentru deblocarea segmentului din drumul naţional Tulcea-Bucureşti, autorităţile au intervenit cu opt mijloace de deszăpezire şi cu angajaţi ai ISU Delta şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), şoseaua devenind din nou practicabilă jurul orei 22,00.
 
În zona Cataloi-Tulcea, trenul care efectua cursa Tulcea-Constanţa şi în care se aflau 50 de persoane a rămas blocat, din cauza viscolului, astfel că o altă locomotivă a preluat pasagerii.
 

"Locomotiva a ajuns, dar nu a putut urni trenul", a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

 
Potrivit Poliţiei Române, în judeţul Tulcea, traficul rutier este restricţionat pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe toată reţeaua de drumuri naţionale şi judeţene, iar 48 de localităţi din judeţ nu sunt alimentate cu energie electrică.
 
Începând de joi dimineaţa, autorităţile tulcene au impus filtre la ieşirea din municipiul reşedinţă de judeţ prin care nu pot trece decât autovehiculele instituţiilor ce intervin în situaţii de urgenţă şi cele conduse de şoferi care domiciliază în localităţile din imediata apropiere, Mineri şi Somova.
 
Sursa: Agerpres.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii