Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii DGAF au “tăiat în carne vie” pe litoral

ro

27 Jul, 2015 13:34 1883 Marime text
 
Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a desfăşurat, în perioada 24-25 iulie, o acţiune de control pe litoral. În principal, ţintele inspectorilor au fost dotarea şi utilizarea caselor de marcat electronice fiscale, precum şi respectarea disciplinei fiscale şi provenienţa legală a mărfurilor. La sfârşitul acţiunii, inspectorii fiscali au tras linie şi au constatat că s-au aplicat în total amenzi în valoare de 699.941 lei, s-au dat 11 avertismente, s-au confiscat mărfuri în valoare de 12.451 lei. Fie că este vorba despre cluburi, fie că este vorba despre terase sau restaurante, toată lumea a fost luată la puricat. În total, cei 150 de inspectori ai DGAF au verificat 99 de agenţi economici. Din aceştia, doar unui singur agent i-a fost suspendată activitatea.
În cadrul acestei acțiuni, inspectorii antifraudă au beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române, care a asigurat desfășurarea în bune condiții a activităților de control.
Fiscul şi-a propus să îşi trimită spionii în cluburile cu pretenţii din toată ţară. Potrivit unor surse din cadrul ANAF, inspectori îmbrăcaţi în civil îşi vor petrece nopţile de weekend la bar, nu să bea, ci să stea cu ochii pe casele de marcat.
Măsuri similare vor fi luate şi în angrouri. Din toamnă, Fiscul vrea să îşi deschidă birouri în marile angrouri pe care le suspectează de evaziune fiscală. Astfel vor avea inspectori în fiecare zi, de dimineaţă până seară, care monitorizează în timp real tranzacţiile. Iar clienţii nemulţumiţi vor putea depune plângeri pe loc dacă nu primesc bonuri sau facturi.
 


sursafoto: alba24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii