Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ultimii 15 ani traficul de persoane s-a transformat într-o adevărată afacere

ro

30 Aug, 2015 12:09 1196 Marime text
Traficul de persoane a devenit o adevărată „afacere“ profitabilă pentru traficanți care au avut numai în ultimii 15 ani câștiguri de 16 miliarde de euro, potrivit unui studiu elaborat de un grup de ziariști și analiști informatici, s-a arătat astăzi în ziarul spaniol El Pais în ediția electronică, citat de Agerpres.ro
 
În urma analizării interogatoriilot traficanților aflați după gratii, autoritățile austriece au reușit să afle care este prețul pe care trebuie să-l plătească un refugiat care intenționează să ajungă din Serbia în Germania, traversând Austria. Este vorba de suma de 1.200 de euro. Pe când din Grecia, costul este între 3.000 și 5.000 de euro, iar din Turcia, sumele ajung și la 10.000 de euro.
 
„Pentru tronsonul Budapesta-Passau, prețul plătit de un refugiat este de 2.000 de euro. (…) După calculele mele, câștigurile traficanților care au abandonat camionul frigorific pe marginea autostrăzii austriece depășesc 140.000 de euro“, spune Alexander Schraml comisarul și purtătorul de cuvânt al poliției din Passau, oraș în Bavaria Inferioară, din Germania.
 
Astfel, Ministrul de interne german, Thomas de Maziere, a promis să intensifice operațiune de vânare și capturare a traficanților de persoane.


Sursa foto: radioiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii