Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În această lună au fost programate împrumuturi de 3,4 miliarde de lei de la bănci de MFP

ro

04 Oct, 2015 14:03 1552 Marime text
 
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a planificat împrumuturi de 3,4 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna octombrie, prin opt licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar sumele astfel atrase sunt destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat, potrivit agerpres.ro.
 
Suma ar putea ar putea fi completată cu alte 300 de milioane de lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru instrumentele de tip benchmark.
 
Potrivit prospectelor de emisiune, Ministerul Finanțelor Publice va organiza două licitații de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 700 de milioane de lei fiecare, pe 15 respectiv 22 octombrie.
 
De asemenea, vor fi organizate șase licitații de obligațiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de două miliarde de lei, cu scadențe la trei, 10 și 15 ani. Prima licitație de obligațiuni benchmark este programată luni, 5 octombrie, are o valoare de 100 de milioane de lei și maturitatea la 15 ani, conform aceleiași surse.
 
Anul acesta MFP vrea să împrumute de pe piața internă aproximativ 10 - 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie și 25 - 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligațiuni benchmark.



Sursa foto: blog.blitz-imobiliare.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii