Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2015, fraudele privind cardurile au fost ținta o grupărilor de criminalitate organizată

ro

05 Dec, 2015 17:46 1728 Marime text
 
Polițiștii au luat vizor anul acesta mediul online și depistarea celor care comit infracțiuni pe internet. Ajunși la final de an, se trage linie și se adună. Așa este în fiecare an: se face bilanțul. Ei bine, în primele 10 luni ale anului, polițiștii au destructurat 21 de grupări specializate în infracțiuni informatice, formate din 715 persoane, dintre care 188 au fost reţinute, iar 140 au fost arestate preventiv.
 
Poliția Română arată că anul acesta comerțul electronic şi tranzacțiile online au cunoscut o evoluție fulminantă, astfel că fraudele privind mijloacele de plata electronică reprezintă o nouă țintă pentru grupările de criminalitate organizată.
 
Atacurile informatice sunt de diverse tipuri, de la accesul neautorizat la sisteme informatice, cu depăşirea măsurilor de securitate urmată, în unele cazuri, de alte activităţi infracţionale, la modificarea/alterarea de date informatice, instalarea de programe maliţioase și perturbarea gravă a funcţionării sistemelor informatice.
 
Infracţiunile cu mijloace de plată electronică şi fraudele privind comerţul online sunt fapte transfrontaliere. Cel mai des întâlnite infracțiuni sunt licitaţiile frauduloase pe internet şi compromiterea cardurilor bancare urmate de retrageri de numerar sau de achiziţionarea a diferite bunuri şi servicii.
 
Polițiștii specializați în combaterea infracționalității informatice acționează pentru combaterea pornografiei infantile, România fiind membră a Alianţei Globale împotriva Exploatării Sexuale a Minorilor pe Internet, organizaţie care a luat ființă în anul 2012.
 
În dosarele penale instrumentate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., polițiștii au efectuat 590 de percheziţii domiciliare, fiind cercetate 715 persoane, dintre care 188 au fost reţinute, iar 140 au fost arestate preventiv.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii