Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cine este de azi noul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“

ro

06 Jul, 2015 14:15 2227 Marime text
Colonelul Gheorghe Constantin nu mai este şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“.

De azi, inspectoratul este condus de lt. col. Ion Vlăduţ, prim-adjunct al ISU „Dobrogea“.

Amintim că, la data de 23 decembrie 2014, Gabriel Oprea viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat în cadrul videoconferinţei cu prefecţii şi şefii structurilor de ordine publică faptul că la conducerea ISU „Dobrogea“ a fost împuternicit, pentru şase luni, colonelul Gheorghe Constantin.
 
Fostul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Viorel Jianu, a fost demis după tragedia aviatică de pe Lacul Siutghiol petrecută la sfârşitul anului trecut. În urma nefericitului eveniment, şi prefectul de atunci al Constanţei, Radu Volcinschi, a fost demis. Cei doi au fost schimbaţi din funcţie de prim-ministrul Victor Ponta.

Recent, numele lui Vlăduţ a fost vehiculat într-un scandal în care s-a vorbit de hărţuire sexuală, discriminare pe criterii religioase şi de abuz în serviciu. 

Ion Vlăduţ deţine un teren intravilan în Băneasa, judeţul Constanţa, de aproximativ 3.000 mp, cumpărat în anul 2000. De asemenea, el are, potrivit declaraţiei de avere, un autoturism marca Opel Corsa, fabricat în 2003, dobândit prin cumpărare. Tot din declaraţia de avere mai aflăm că, în anul 2013, locotenent-colonelul Ion Vlăduţ a avut venituri de 44.293 de lei din solda lunară şi de 14.818 lei din „salariu (convenţie)“. Soţia acestuia a câştigat, în anul anterior completării declaraţiei de avere, 14.890 de lei.

Din declaraţia de interese, aflăm că prim-adjunctul inspectorului-şef al ISU „Dobrogea“ nu deţine nicio funcţie stipulată în acest gen de documente.

În declaraţia de avere completată în anul 2012, Ion Vlăduţ menţiona un teren intravilan în Băneasa, judeţul Constanţa, de aproximativ 3.000 mp, cumpărat în anul 2000. În acelaşi timp, soţia să avea un teren intravilan de 354 mp, din anul 1997, situat în judeţul Bacău. De asemenea, tot soţia să deţinea şi o casă de vacanţă de 54 mp dobândită în anul 1999, situată în judeţul Bacău. În document figurează şi autoturismul Opel Corsa, fabricat în 2003, dobândit prin cumpărare. Din declaraţia de avere mai aflăm că, în anul 2011, locotenent-colonelul Ion Vlăduţ a adus la bugetul familiei 38.781 de lei, din solda lunară, şi 4.211 lei, dintr-un contract de colaborare cu Universitatea Maritimă Constanţa. Soţia acestuia a câştigat suma de 13.200 de lei.

Adjunctul acuzat nu comentează
Hărţuire sexuală, discriminare pe criterii religioase şi abuz în serviciu la ISU „Dobrogea“?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii