Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce prejudiciu a fost identificat din evaziune fiscală, în primele patru luni ale anului

ro

29 May, 2016 17:32 1801 Marime text
În primele patru luni din 2016, prejudiciul identificat din evaziune fiscală se ridică la suma de 2,9 miliarde lei, pierderea fiscală fiind diminuată cu 569 milioane lei, conform datelor prezentate astăzi de ministrul Finanțelor, Anca Dragu.
 
„Există evaluări cu privire la evaziunea fiscală, la economia subterană. Evaluările acestea sunt făcute, în special, de instituții care au această posibilitate și mă refer aici la INS (Institutul Național de Statistică n.r) și chiar SRI. În primele patru luni ale anului avem un prejudiciu identificat de 2,9 miliarde lei. Avem măsuri asiguratorii de 1,68 miliarde lei, avem amenzi plus confiscări de 94 milioane lei aferente prejudiciilor anterioare. Avem o diminuare a pierderii fiscale de 569 milioane lei", a spus, la Digi 24, Anca Dragu.
 
De asemenea, a declarat că ANAF este în curs de implementare a unui nou sistem IT, care „va aduce muniție în plus", în combaterea evaziunii fiscale. Potrivit acesteia, sectoarele cu cea mai mare evaziune fiscală sunt tutun, alcool și petrol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii