Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

16 Nov, 2023 13:07 939 Marime text
USR Constanța organizează o conferință de presă, la Constanța.

Sunt prezenți la conferință vor fi președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion, senatorul USR Constanța Remus Negoi, cât și Anca Dragu, senator și vicepreședinte USR.

“Alături de noi avem onoare de a o avea pe noi pe doamna senator Anca Dragu și pe senatorul Remus Negoi. Vom analiza ultimele evenimente petrecute de la ultima conferință până în prezent. Nu foarte multe evenimente plăcute și vești pozitive. Aș începe cu situația dezastruoasă din spitale. Foarte mulți manageri au dat semnale de alarmă pentru ca nu mai au bani. Își calculează pe zile cat mai au la dispoziție pentru a face față plăților curente. S

ănătatea românilor este pusă între paranteze de Guvernul actual. Au făcut întotdeauna la fel. Vedem în oglindă ce se întâmplă în partea cealaltă. Vedem cheltuieli nesăbuite din partea Statului. Sunt bani pentru excursii în Africa, pentru închirierea vacanțelor de lux și Safari.

Mulți dintre cei care participăm această conferință ne gândim dacă vom apuca să vedem măsurile intrate în vigoare. Domnul Ciolacu se comportă precum Jupuitu din Moromeții. Parcă are boală cu toți întreprinzătorii care trebuie să ducă greul acestei perioade.

Am văzut o creștere a unor plafoane cash. Asta înseamnă ca te obligă ca firma să depui în bancă unele sume pentru a nu depăși un plafon. Asta tot pentru a impozita niște sume. Despre măsurile economico fiscale vă va vorbi Anca Dragu. Farmaciștii sunt într-o situație grea și au ieșit în stradă pentru ca au revendicări foarte bine argumentate.

Legislația periclitează multe lucrări, inclusiv reabilitarea Cazinoului Constanța pentru ca nu se mai pot plăti până la sfârșitul anului. Nu își mai pot plăti angajații. Pune în impas această reabilitare.

Mă așteptam de la domnul primar Vergil Chitac să iasă public și să ceară în mod răspicat Guvernului să deblocheze sumele pentru reabilitarea Cazinoului“ - a precizat Stelian Ion.

Ia cuvântul senatorul Anca Dragu. 

„Situația economică a României este departe una roz și una care să ne bucure și să ne asigure ca 2023 și 2024 vor fi ani buni economici. Avem deja cifrele la 9 luni, cum arată economia și este sub așteptări. În prognoza Comisiei Europeană este la inferior.

Prognoza FMI arată ca România nu stă foarte bine. Creșterea ar fi de 2% - cea mai optimistă cifre. Bugetul a fost întocmit pe o creștere de 2,8%. În primul rand inflația erodează creșterea și apetitul investițional, dar și lipsa de încredere printr-o mai slabă dinamică a investițiilor private


În momentul în care orice companie dorește să vină cu activități noi, dar taxele și impozitele cresc, atunci decizia acestor firme de a investi se schimbă

Aceeași reacție de diminuare a investiției și consumului se întâmplă pentru orice cetățean. În momentul în care vrei să faci o schimbare, te gândești de două ori. Inflația este pe un trend descendent în toată lumea. Inflația în România este la o rată dublă față de media europeană. Motivul este deficitul bugetar care este mare.

Ajungem la ideea de buget și deficit care alimentează inflația și creșterea prețurilor. Rămâne asta cea mai mare în UE. Este posibil să ajungă Ungaria peste noi. Deficitul bugetar ar fi trebuit să fie de 69 de miliarde, dar cred ca deja am atins. Iar pe întregul an cred ca vom atinge un deficit de 100 de miliarde

Nu mai sunt bani nici pentru plata salariilor, medicamente, nu mai au resurse. Nu vor să facă rectificare bugetară pentru ca nu vor să recunoască dezastrul

Anul 2023 a fost început cu o bugetară insuficientă. Salariile ajungeau doar pentru 9 luni. Au preferat ca să nu se constate dezastrul să facă manevre prin fondul de rezervă.“ - a menționat Anca Dragu.

Ia cuvântul Remus Negoi. 

„S-au spus multe lucruri aici și această este realitate. O trăim și de zi și văzând ceea ce se întâmplă în Camera Deputaților și Senat. Colega mea a amintit de atacul la fondul de rezervă, de unde mâna lungă a lui Ciolacu ia bani cu nemiluita. Se pregătește și un atentat la pilonul II de pensii. Ghiciți ce? Lucrurile se întâmplă pentru ca e un prim ministru PSD și este PNL la guvernare. Și-au încălcat promisiunile de-a lungul timpului. Una este de a nu mari taxele și a nu impozita în plus. Au spus ca sun nicio formă, o mare linie roșie va fi ca nu vor mari o taxă. S-au supraimpozitat contractele part time, au crescut la microîntreprinderi taxele și impozitele. 

Lucrurile puteau fi evitate foarte simplu, dxistau măsuri care putea fi echilibrat bugetul țării. Nu au renunțat la pensii speciale, nu au renunțat la a angaja cei 17.000 de persoane, nu ar fi putut cumpăra BMWuri. 

Au spus aceleași gogoși cu care ne-au obișnuit de-a lungul timpului.

Dacă Stelian a amintit mai devreme despre poziția lui Chitac de la PNL, ați auzit vreun parlamentar PNL ca măsurile pe care le-au votat nu ar fi trebuit luate? Au avut doar declarații timide care nu au dus la rezolvarea problemei. Nu au luat o atitudine corectă și promisă de PNL “ - a precizat Remus Negoi. 




Citește și: 

Stelian Ion, președinte USR ConstanțaPrimarul Chițac nu suflă o vorbă despre ce impactul OUG 90, ce limitează cheltuielile administrațiilor locale !
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii