Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Harta interactivă a sărăciei în România În Constanța mai bine de 53% dintre locuitori sunt expuși riscului de sărăcie

ro

10 Jan, 2015 21:10 6737 Marime text
 
2 din 5 români trăiesc în sărăcie sau mai un pas până să ajungă în această situație: o spun chiar statisticile guvernamentale.

La sfârșitul lui 2014, Ministerul Muncii a publicat o „Strategie Națională privind Incluziunea Socială și Reducerea Sărăciei”, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern. Pe lângă măsurile propuse în document, statisticile făcute publice cu acest prilej arată o situație absolut deprimantă pentru o țară a Uniunii Europene, relatează stirileprotv.ro.

Din 5 români, unul trăiește în mizerie iar un altul e la limita sărăciei. În termeni tehnici, sărăcia absolută afectează între 22% și 27% din populația țării noastre, conform datelor Băncii Mondiale.



Conform stirileprotv.ro, statistica devine și mai dramatică atunci când ne uităm la românii expuși riscului de sărăcie și excluziune socială. Peste 40% dintre români se află în această situație, potrivit cifrelor Eurostat, confirmate și de Guvernul de la București, mai ales că provin de la Institutul Național de Statistică. Singura țară din UE care ne depășeste este Bulgaria (48%). De asemenea, avem o regiune în top 5 european – regiunea Sud-Est, unde mai bine de 53% dintre locuitori sunt expuși riscului de sărăcie.

Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: stirileprotv.ro, economica.net


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii