Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Tsipras a mulțumit pentru victorie Grecii îşi aleg, astăzi, noul Parlament

ro

20 Sep, 2015 16:18 1794 Marime text
Grecii votează astăzi noua componenţă a parlamentului după ce, pe fondul crizei datoriilor elene, guvernul Tsipras a demisionat şi a convocat alegeri anticipate.
 
Peste 9,8 milioane de greci sunt chemaţi astăzi la urne să-şi aleagă noul parlament. Este al doilea scrutin parlamentar de anul acesta, după demisia din luna august a premierului Alexis Tsipras, liderul Syriza, potrivit stiri.tvr.ro. Urnele s-au deschis la ora locală 07.00 şi se vor închide la ora 19.00.
 
Favorite sunt, conform sondajelor publicate în Grecia, partidul de stânga Syriza, condus de Alexis Tsipras, şi formaţiunea de centru-dreapta Noua Democraţie, condusă de Evangelos Meimarakis.

UPDATE 2, ora 23.49

Alexis Tsipras, liderul partidului radical de stânga Syriza, a declarat că victoria sa și a formațiunii sale la alegerile legislative de duminică este o victorie a poporului elen și că grecii i-au acordat un mandat clar de patru ani în fruntea unui nou guvern, potrivit Agerpres. A anunțat că va forma un guvern de coaliție cu partidul suveranist de dreapta ANEL (Grecii Independenți), care a fost partener al Syriza și în executivul precedent.

UPDATE 1, ora 20.51

Partidul de stânga Syriza al fostului premier Alexis Tsipras pare să se îndrepte spre o victorie mai categorică la alegerile legislative anticipate de astăzi.Formațiunea de centru-dreapta Noua Democrație (ND), condusă de conservatorul Vangelis Meimarakis, se situează pe poziția secundă, cu 28,6% din voturi, fiind urmată, la distanță considerabilă, de partidul de extremă dreapta Zorii Aurii (7,32%).

Prezența la urne, de aproximativ 60%, este una scăzută, în contextul în care votul în Grecia este obligatoriu, chiar dacă sancțiunile pentru absenteism nu se aplică.

Sursa foto: bucurestifm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii