Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Brăiloiu, om de afaceri cu eoliene în Dobrogea, sponsor al Universităţii Craiova

ro

04 Jul, 2013 17:18 3167 Marime text

Omul de afaceri născut la Târgu Jiu are firme care activează în energie, software şi agricultură. Brăiloiu este proprietarul KDF Energy, companie cu o cifră de afaceri de 66 de milioane de euro în 2011.

Potrivit ediţiei on line a cotidianului Gazeta de Sud, săptămâna trecută, primarul Olguţa Vasilescu a anunţat numele primului sponsor important al echipei de fotbal Universitatea Craiova. „CS Universitatea Craiova va juca având ca sponsor trecut pe tricouri KDF Energy, firma lui George Brăiloiu, omul care a cumpărat manuscrisele lui Cioran la o licitaţie la care statul român nu a participat, şi care le-a donat apoi, gratuit, statului român“, a anunţat Olguţa pe Facebook.

În aprilie 2011, omul de afaceri George Brăiloiu a cumpărat prin KDF Energy întregul fond de 123 de manuscrise şi documente personale ale lui Emil Cioran. Cu tot cu taxe, manuscrisele au costat peste 500.000 de euro. Ele au fost ulterior donate Bibliotecii Academiei Române. Printre obiectele scoase la licitaţie se numără şi câteva manuscrise celebre: „Cartea amăgirilor“, „Lacrimi şi sfinţi“ şi „Schimbarea la faţă a României“, dar şi obiecte personale, cum ar fi diploma de bacalaureat (1928), diploma de licenţă în filosofie şi litere (1932), carnetul de student în Germania (1933-1934), cărţi de identitate, paşaport etc.

Afaceri cu eoliene în Dobrogea

Dar cine este George Brăiloiu? Un oltean, de 43 de ani, născut la Târgu Jiu, avocat, om de afaceri şi suporter al Universităţii Craiova. Cea mai mare afacere a lui George Brăiloiu este KDF Energy, o societate specializată în comercializarea energiei electrice. Compania a raportat pentru 2011 o cifră de afaceri de 66 de milioane de euro şi un profit net de 2,1 milioane de euro. KDF este un intermediar în comerţul cu energie electrică, dar şi un producător de energie din surse regenerabile. Societatea construieşte trei parcuri eoliene cu o putere instalată de 81 MW la Limanu (Dobrogea), precum şi o centrală în cogenerare pe biomasă de 4,2 MW la Horezu (Vâlcea). Firmele prin care este implicată în producţia de energie sunt Wind Power SRL şi Black Sea Eolian SRL.

Mai multe detalii pe gds.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii