Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraude de 3,5 milioane de euro cu reţete medicale Este vizată şi Farmacia Reţeta din Constanţa?

ro

20 May, 2014 11:28 3296 Marime text
Procurorii şi poliţiştii fac, marţi dimineaţă, 26 de percheziţii în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, printre care şi la Spitalul Fundeni, fiind vizaţi 13 medici şi farmacişti suspectaţi că au emis reţete false pentru bolnavii de cancer, prejudiciul fiind de 3,5 milioane de euro.

Trei medici de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni sunt vizaţi în dosarul reţetelor false. Surse judiciare au declarat că sunt făcute percheziţii şi la Spitalul Fundeni şi la lanţul de farmacii Reţeta. La farmacii sunt verificate peste o mie de reţete decontate, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, şi facturi fiscale.

Reprezentanţii acestora sunt suspectaţi că ar fi efectuat achiziţii fictive de la firme fantomă şi fără a avea autorizaţie de distribuţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului, fiind vorba despre medicamente în domeniul oncologic şi hematologic. Anchetatorii vor pune în executare 13 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la sediul Poliţiei Capitalei, unde vor fi audiate de către un colectiv de poliţişti şi cinci procurori. Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele care vor fi audiate sunt şi medici şi farmacişti. Prejudiciul estimat până în prezent în această cauză se ridică la 3.500.000 de euro, a precizat Poliţia Română.

Ce se întâmplă la Constanţa

La Constanţa, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate,  Carmen Maxim, a declarat că nu există vreo sesizare cu privire la farmacia Reţeta.

De asemenea, şi poliţiştii constănţeni au precizat că nu au fost solicitaţi că participe la percheziţii pe raza judeţului Constanţa.

În Constanţa, farmacia Reţeta este situată pe bulevardul 1 Decembrie 1918, nr.35.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii