Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul primar al unei comune din Olt a fost trimis în judecată

ro

07 Dec, 2015 17:10 1472 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Tudorel Nițulescu, primar al localității Grojdibodu, judeţul Olt, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Marian Buruntia, asociat şi administrator al S.C. MARCEL & MARIAN TRANS S.R.L. și S.C. Marcus Impex S.R.L., la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Sima Gigi, diriginte de șantier, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
SC Marcel & Marian Trans SRL, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada 2008 – 2012, inculpatul Niţulescu Tudorel, în calitate de primar al localităţii Grojdibodu, jud. Olt, beneficiind de ajutorul inculpatului Buruntia Marian, administrator al S.C. Marcus Impex S.R.L. și SC Marcel & Marian Trans SRL, a încheiat 9 contracte de lucrări cu aceste societăţi, cu nerespectarea dispoziţiilor OUG 34/2006, în sensul fracţionării nejustificate a lucrărilor de modernizare la drumul comunal 37 şi a acceptat la plată decontarea unor lucrări neexecutate de firmele prestatoare, pe baza unor situaţii de lucrări şi a unor procese-verbale de recepţie ce nu reflectau realitatea.
 
În același context, inculpatul Sima Gigi, în calitate de diriginte de şantier, nu a verificat realitatea lucrărilor menţionate în procesele verbale de recepţie, facilitând decontarea unor lucrări neefectuate sau efectuate necorespunzător din punct de vedere calitativ, de către inculpatul Niţulescu Tudorel.
 
Prin săvârșirea infracțiunilor descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu comunei Grojdibodu, jud. Olt, în cuantum de 613.908,54 lei (fără T.V.A.) reprezentând lucrări neefectuate şi, în consecinţă, un folos necuvenit în favoarea S.C. Marcus Impex S.R.L. în cuantum de  371.046,32 lei (fără T.V.A.) şi în favoarea S.C. Marcel & Marian Trans S.R.L. în cuantum de 242.862,22 lei (fără T.V.A.).
 
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile deţinute de inculpații Nițulescu Tudorel, Burunția Marian, Sima Gigi și S.C. Marcel & Marian Trans SRL.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt, cu propunerea de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii