Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Rețineri Președintele CJ Iași, Cristian Adomniței, luat din trafic și dus la audieri la DNA

ro

07 May, 2015 16:07 1626 Marime text
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a fost luat cu mandat pentru a fi dus la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi, pentru a fi audiat, au declarat surse judiciare, pentru "Evenimentul zilei". Adomniţei a fost oprit în trafic. La audieri au fost aduşi şi doi angajaţi ai instituţiei conduse de liberal.
 
Președintele Consiliului Județean (CJ) Iați, Cristian Adomniței (PNL), împreună cu doi angajați ai instituției, au fost săltați, în jurul orei 13.00, de procurorii DNA si dusi la audieri la sediul DNA din Iași, potrivit unor surse judiciare. Cristian Adomniței a fost oprit în trafic de o echipă de polițisti de la DNA, și citat la sediul Parchetului. Surse judiciare au explicat pentru EVZ că această anchetă are legătură cu perchezițiile făcute de procurori la CJ Iași, în urmă cu două săptămâni.
 
Publicația locală Bună Ziua Iazi arată că cei doi funcționari sunt Ioana Rață și Teodora Jinga, șefa Direcției de Proiecte Europene. Totul s-ar fi desfășurat discret și nici măcar angajații din consiliu nu au stiut exact ce se întâmplă. Angajatele au fost săltate de procurori direct din instituție.
 
Potrivit unui comunicat al DNA din 15 aprilie, procurorii Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2015.

UPDATE


Alături de preşedintele CJ Iaşi, au fost aduse la audieri Teodora Jinga, şefa Direcţiei de Proiecte Europene şi Carmen Irimescu, şefa Serviciului Proiecte şi Parteneriate la Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă. După audieri, procurorii DNA au decis să le reţină pe Teodora Jinga şi pe Carmen Irimescu, conform România Tv.

Şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, vizat de ancheta DNA privind fapte de corupţie, a declarat, recent, că nu se simte responsabil în cazul atribuirii contractului de promovare a judeţului unei firme din Iaşi, motivând că nu face parte din nicio comisie de licitaţie şi că nu ştie ce firme sunt declarate câştigătoare.

Adomniţei a mai spus că nu se simte vânat de instituţiile judiciare, dar că PSD îşi doreşte ca el să dispară din Iaşi.

Procurorii DNA au făcut, în timp ce Adomniţei se afla la Bruxelles, 21 de percheziţii, dintre care 19 la Consiliul Judeţean Iaşi, în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, Serviciului Financiar Contabil şi Direcţiei Achiziţii, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie şi fals, care ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

Faptele cercetate de procurori vizează acordarea unui contract, prin procedura "cerere de ofertă", societăţii Laser Co SRL Iaşi.

Contractul, în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi, semnat în 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere şi avea durata maximă de execuţie de trei luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea serviciilor rămase de executat, au precizat sursele citate.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii