Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiscul şi PSD-ul au pus ochii pe conturile românilor din diaspora!?!

ro

11 Aug, 2015 09:33 2101 Marime text
O propunere care nu are noimă şi care a fost lansată de o social-democrată face furori în diaspora. Aurelia Cristea, acum deputat PSD de Cluj, iar în trecut ministru pentru Dialog Social, este cea căreia i-a venit idea “genială” să ajute ANAF să pună la plată românii din străinătate. Ea a anunţat că intenţionează să depună un amendament la Codul de Procedură Fiscală prin care Fiscul să să aibă acces la toate conturile românilor care muncesc în străinătate!?! În propunerea ei se punctează că ANAF poate colabora cu peste 52 de bănci internaționale.
Practic, conturile deschise de românii care muncesc în străinătate la aceste bănci se vor afla sub lupa Fiscului, iar inspectorii se vor apuca să calculeze cât de mult aceștia ar trebui să plătească taxe și impozite statului român! Se urmărește mai ales recuperarea CAS pe care românii ar trebui să o plătească INDIFERENT de locul în care lucrează, mai ales dacă muncesc la negru.
Cristea a fost inspirată şi de dorinţa celor de la ANAF care au pus ochii pe conturile tuturor românilor din diaspora și pe care vor să-i oblige să plătească retroactiv orice contribuție socială pe care aceștia ar fi trebuit să o plătească în țară și nu au plătit-o, chiar dacă aceasta se întinde pe mai mulți ani în urmă. Ba, mai mult, cei de la ANAF vor să calculeze penalități uriașe în cazul în care va constata că românii din diaspora ar fi trebuit să plătească ceva statului român și nu au plătit, iar dacă vor să se întoarcă la un moment dat în țară, vor fi obligați să le plătească.
Se pare că propunerea Aureliei este susţinută de cei din coaliţia de guvernare, dar mulţi se abţin deocamdată de la comentarii, mai ales că au văzut reacţia celor din diaspora.
Cei de la ANAF o dau la întors acum, spunând că de fapt ci este vorba despre o măsură adoptată de Parlamentul României va avea ca obiectiv principal combaterea marii evaziuni fiscale,  urmărind pe de o parte identificarea societăţilor de tip “fantomă”, conform datelor din bazele de date proprii ale ANAF coroborate cu datele din tranzacţiile bancare, iar pe de altă parte luarea măsurilor legale în timp real de către structurile subordonate ANAF, inclusiv recuperarea sumelor stabilite ca prejudicii la bugetul de stat. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii