Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiscul constănțean, despre eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale

ro

17 Dec, 2013 18:27 2196 Marime text
Pentru a veni în sprijinul contribuabililor care întâmpină dificultăţi financiare şi pentru reducerea şi prevenirea acumulării de arierate, Guvernul României a aprobat O.U.G. nr. 29/2011 privind reglementarea acordării eşalonărilor la plată.

Potrivit actului normativ anterior menţionat, eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale restante se acordă pe o perioadă de maxim 5 ani pentru toţi contribuabilii, de drept public şi privat, indiferent de modul de organizare al acestora.

Pentru menţinerea valabilităţii eşalonării la plată contribuabilii au obligaţia constituirii de garanţii, care pot consta, conform art.9 din OUG nr.29/2011, în: scrisoare de garanţie bancară, mijloace băneşti consemnate pe numele contribuabilului la dispoziţia organului fiscal, sechestru asiguratoriu asupra bunurilor proprietate a contribuabilului sau contract de ipotecă sau gaj în favoarea organului fiscal având ca obiect bunuri proprietatea a unei terţe persoane,

De asemenea, menţinerea valabilităţii facilităţii presupune şi achitarea obligaţiilor fiscale curente, a ratelor eşalonate şi a dobânzilor datorate pe perioada eşalonării la plată, contribuabilii având posibilitatea achitării acestor obligaţii cu o întârziere de maxim 30 de zile de la data scadentă.

Totodată, precizăm că, potrivit art. 15 din ordonanţa anterior menţionată, pentru sumele care fac obiectul eşalonării la plată, procedura de executare silită nu începe sau se suspendă de la data comunicării deciziei de eşalonare.

Documentaţia referitoare la acordarea eşalonării la plată, poate fi solicitată Serviciului Evidenţă Analitică pe Plătitor Persoane Juridice din cadrul AJFP Constanţa, bdul Mamaia nr. 196, telefon 0241/480909 interior 204 sau 122, sau din cadrul Serviciilor Fiscale Municipale/Orăşeneşti în funcţie de arondarea fiscală a contribuabililor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii