Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federația Pro Agro protestează prin… neparticipare la o dezbatere

ro

14 Mar, 2016 15:17 1818 Marime text
O delegație a Federației Pro Agro a participat, astăzi, la o dezbatere organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale și AFIR în Parlamentul României privind ghidul de condiții artificiale instituite în România. Din partea Comisie Europene a participat expertul Peter Baader, consilier antifraudă din cadrul Directoratului aflat al DG AGRI. Urmare a poziției și a discuțiilor din Camera Deputaţilor Federația Națională Pro Agro a hotărât să protesteze prin neparticiparea la întâlnirea organizată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) de la ora 14.00.
 

”Motivul este atitudinea reprezentantului Comisiei Europene prin care fermierul român este prezentat a fi vinovat din start, iar C.E. prin reprezentantul sau a inițiat seminarii în Europa pentru combaterea neregulilor, iar România prin funcționarii săi, la sugestia C.E. a elaborat un ghid de condiții  artificiale draconice nemaiîntâlnite în alt Stat Membru, fiind un abuz”, spun reprezentanții Federației Pro Agro.

 
În opinia lor, ”funcționarii români trebuie să urmărească interesul național al României și să sprijine cu toate pârghiile legale creșterea gradului de absorbție, nu să considere din start majoritatea beneficiarilor hoți și dacă au aprobat proiecte, le-au verificat să nu mai îndrăznească ca cu trei luni înainte de finalizarea monitorizării, dacă sunt respectați indicatorii financiari din proiect să vină cu propuneri de restituire totală a sumelor încasate, deși în cei șase ani în care au verificat tot, au subliniat că sunt îndeplinite toate condițiile legale și că nu sunt condiții artificiale. Aceasta denotă lipsă de profesionalism din partea angajaților AFIR și trădare de țară. Ei ar trebui să suporte eventualele inputări care sunt propuse”. 
 
Federaţia Naţională PRO AGRO reunește în prezent peste 62.000 de angajați și este o structură înfiinţată în anul 2011 în interesul producătorilor din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe din România ce are drept scop principal promovarea, reprezentarea, susţinerea şi apărarea intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional în raport cu instituţiile europene şi naţionale publice sau private. Federația Națională PRO AGRO este singura organizație reprezentativă la nivel național pe sectorul agricultură și industria alimentară. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii